Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: Gastvrij voor de Bij

  •  
01-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
De bij is in nood en kan wel wat hulp gebruiken. Want we hebben ze nodig voor het instandhouden van gevarieerde bloeiende planten en voor bestuiven van fruitbomen en andere gewassen. Help mee, huur een bijenvolk voor in uw tuin en geniet van eigen honing!
Ina Ruijter, hobby-imker in Amsterdam-Oost, bedacht het bijenhuurplan: "In Nederland zijn zo’n zesduizend imkers actief, onder wie ongeveer vijftien beroepsimkers. De meeste imkers zijn dus hobby-imker. Ze beoefenen hun hobby met veel inzet en met plezier. Een hobby mag wat kosten. Niettemin verdienen ze een steuntje in de rug. Niet alleen financieel. Ook waardering voor hun werk is op zijn plaats."
"Particulieren die een bijenvolk in hun tuin plaatsen, maken van dichtbij de verrichtingen van de imker mee. Op deze manier krijgt het werk van de imker meer bekendheid en groeit de waardering voor hetgeen hij of zij doet. Steeds meer vrouwen kiezen voor de bijenhouderij!"
"Ook krijgt u in het contact met de imker meer oog voor de noden van de bij en daarmee voor de u omringende natuur. Welke bloemen bloeien wanneer? Is er voldoende nectar en stuifmeel te halen? Welke bloemen bezoeken de bijen? Is het aanbod van bloemen divers genoeg? Voor een vast bedrag per maand huurt u een bijenvolk en draagt u bij aan bovengenoemde effecten!"
Hoe meer bijenvolken hoe beter. Heeft u een ruime tuin en wilt u daarin wel bijen, maar u wilt niet zelf imkeren?
Huur één of meer bijenvolken en eet straks uw eigen honing.
Kijk voor meer informatie bij Gastvrij Voor De Bij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.