Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: de schooltuin

  •  
07-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
240 keer bekeken
  •  
schooltuin.JPG
De tuin van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp heeft maar liefst 750 wilde plantensoorten. Niet alle planten zijn vanzelf gekomen, maar de school is dan ook een opleiding voor bos- en natuurbeheer. Als het aan de leerlingen ligt komt er nog veel meer.
Landgoed Larenstein is een prachtig landgoed van 19 hectare groot. Midden op dit landgoed staat hogeschool Van Hall Larenstein. Omdat er opleidingen worden gegeven die veel met groen te maken hebben, is Landgoed Larenstein een kennislandgoed geworden. Er zijn vele planten, waterpartijen, pijlbuizen, proeftuinen en andere dingen te vinden die worden gebruikt voor het onderwijs op Van Hall Larenstein. We zijn er trots op dat ongeveer de helft van alle Nederlandse inheemse plantensoorten te vinden is op het landgoed. Ook staan er vele honderden tuinplanten en is de tuin het thuis voor vele dieren. Er worden zo nu en dan inventarisaties gemaakt van Landgoed Larenstein.
Volg ook onze  VHLnatuurblog . Deze wordt regelmatig geüpdatet met nieuws en vondsten op Landgoed Larenstein.  
Bron: VHL natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.