Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: De hongerige bak

  •  
20-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GroenComposterij.jpg
Compostbakken zijn er in allerlei soorten en maten. Gemaakt van hout, plastic, in een bolvorm of vierkant. Rombert van der Horst bedacht iets nieuws, de ‘Hungry bin’, een vat met een lekbak, een compostreservoir en een flink aantal hele ijverige wormen. De bak moet zo’n 50 kilo vruchtbare compost per jaar opleveren. Zondag staat de ‘bin’ bij het Capitool.
Beste bemesting
Wat is er beter voor de beste bemesting van je tuin dan je eigen compost van groente-, fruit- en tuinafval. In de hongerige bak mogen naast gft-afval, ook geplette eierschalen, gemaaid gras, herfstblad en vochtig papier. De compostwormen zetten in het gunstigste geval per dag 2 kilogram organisch afval om in compost. De vloeistof die hierbij vrijkomt wordt opgevangen in een lekbak. De plantenmest moet voor gebruik overigens nog verdund worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.