Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: de cursus komt!

  •  
29-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cursus_IVN.jpg
In Nieuwkoop en Arnhem draait nu een pilotproject voor de IVN-cursus Tuinreservaten. De bedoeling is dat er in heel Nederland van die cursussen gaan draaien. Een cursus bestaat uit vijf lesavonden en één of twee excursies.
Lees mee in de inleiding van de cursus:
Vijf miljoen tuinen, rijker dan de Hoge Veluwe
Nederland telt ongeveer 5 miljoen tuinen. Als een flink deel van die tuinen een natuurlijke, diervriendelijke inrichting heeft dan betekent dat een enorme uitbreiding van de natuur in Nederland. Door de afwisseling van planten (bomen, struiken, vaste planten, een- en tweejarigen) en milieus (nat, droog, zon, schaduw, zand, leem, veen of klei) in de tuinen, ontstaat er een stuk gevarieerde natuur dat zijn weerga niet kent. Je mag het misschien niet zeggen, maar een tuinreservaat is wat de variatie aan soorten planten en dieren betreft, rijker dan de Hoge Veluwe. En wat is zo’n tuin een heerlijke plek om in te vertoeven!
Natuurlijk zal Vroege Vogels Tuinreservaten  bijhouden waar en wanneer de cursussen zullen worden gehouden. Kijk in de rubriek 'Tips' Voor meer informatie: ga naar de website van de IVN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.