Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: bomen voor de kleine(re) tuin

  •  
02-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
"Een tuin zonder bomen verdient het zelden om een tuin te worden genoemd." Mooie uitspraak van de Engelse geestelijke Henry Ellacombe. Werp nou niet meteen tegen dat veel tuinen te klein zijn, want in deze aflevering van Tuinreservaten komen we met tuinboompjes.
In de Tuinen van Appeltern geven directeur Ben van Ooijen (r) en boomspecialist Hans van Biemen (l) tips voor tuinbomen. Vooral als je kiest voor fruitbomen -denk eens aan de kweepeer!- levert dat een verfraaiing van je tuin op die ook door veel dieren (insecten, vogels) op prijs zal worden gesteld.
Vroeger kon je alleen planten als de bomen bladloos waren (tot pakweg half april). Sinds veel bomen niet 'met blote wortels' maar met een forse kluit in een kuip worden verkocht kan er bijna het hele jaar geplant worden. Ook grotere bomen zijn mogelijk, weliswaar duurder, maar je hoeft geen jaren te wachten tot de spriet echt boom genoemd kan worden. Daarmee is de oude uitdrukking "boompje groot, plantertje dood" ook aan het uitsterven.
Zondag 4 maart 2012 op de radio.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.