Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: bijen tellen!

  •  
10-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Al heb je alleen maar een balkon met bloeiende planten in een bak, dan kun je al meedoen aan het bijentelweekend. Organisatoren KNNV, EIS en de Bijenstichting willen weten welke bijensoorten je het meeste ziet. Ga op zoek  naar wilde bijen met de speciale zoekkaart en geef je waarnemingen door.
Het bijentelweekend op 12 en 13 mei is dé gelegenheid om kennis te maken met bijen in de tuin. Naast de honingbij zijn er tientallen bijen in de tuinen te vinden, zeker als deze bijvriendelijk is ingericht. Met behulp van de zoekkaart kun je proberen om de verschillende bijen op naam te brengen.
Bijen tellen op 12 en 13 mei: de spelregels
Op basis van de resultaten van de enquête zal er op maandag 14 mei de top-5 van bijen in de tuin bekend worden gemaakt. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.