Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaat wint Goud op de Floriade

  •  
09-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
WWlogo.jpg
De 'Wilde Weelde Wereld', een van de twee tuinreservaten op de Floriade 2012 heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Garden en Landscape Design: "Een veel belovende toekomstvisie op een duurzame tuin", volgens de jury.
De tuin is ontworpen door Wilde Weelde-lid Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck. Hoveniersbedrijf Giel van der Palen en de Tuinen van Geerdink hebben de tuin aangelegd met hulp van andere leden van vakgroep Wilde Weelde. De vakgroep is een netwerk van ontwerpers, hoveniers, kwekers, boomverzorgers en leveranciers die zich richten op het ontwikkelen van natuurrijke tuinen. Wilde Weelde Wereld was een van twee tuinreservaten die de ruim 2 miljoen bezoekers van de Floriade konden bezichtigen.
Helmantel is trots op deze prijs en ziet het als een waardering voor drie jaar hard werk. "Het is geweldig dat juist de natuurlijke aspecten van ons tuinreservaat beloond worden door de jury. Onze visie dat tuinen natuurrijker en diervriendelijker moeten worden is enthousiast opgenomen door het publiek. Zo komen we weer een stap dichter bij het einde van het Stenen Tijdperk."
Kijk voor meer informatie en foto's op de websites van Wilde Weelde  en de Floriade .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.