Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tuinreservaat verhuist naar Jaarrond Tuintelling

21 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
tuinreservaten_tuintelling
Tuinreservaten is jarenlang een groot succes geweest op de site van Vroege Vogels. Duizenden mensen meldden zich aan en richtten hun tuin op een natuurlijke en diervriendelijke manier in. Samen vormden ze een hechte community binnen onze website.
Met een aantal grote natuurclubs werkt Vroege Vogels mee aan het project Jaarrond Tuintelling . Net als bij Tuinreservaten heeft Jaarrond Tuintelling het doel om van tuinen groene en levendige paradijsje te maken in plaats van kale, betegelde plekken. Al deze natuurlijke tuinen samen vormen een veilig heenkomen voor veel diersoorten. Omdat het doel van beide initiatieven elkaar versterkt is een deel van Tuinreservaten ‘verhuisd’ naar Jaarrond Tuintelling. Inmiddels is de verhuizing gereed en willen wij je graag uitnodigen om ook op deze nieuwe plek je tuin als reservaat aan te melden.

Wat is Jaarrond Tuintelling?

Jaarrond Tuintelling is een platform waarop een groeiende groep mensen doorgeeft welke soorten er in hun tuin leven. Op deze manier willen zeven samenwerkende natuurorganisaties een beter beeld krijgen van het voorkomen van wilde planten en dieren in tuinen. Want eigenlijk weten we nog heel weinig van het belang van tuinen voor deze soorten. Dit platform bestaat nu ongeveer twee jaar en er zijn al ruim 7000 tuintellers actief in de Jaarrond Tuintelling.

Aanmelden van je Tuinreservaat

Op de website van de Jaarrond Tuintelling is een onderdeel speciaal ingericht voor Tuinreservaten. Daar kun je je eigen Tuinreservaat op de kaart zetten en vervolgens op de ‘tijdlijn’ ervaringen en foto’s delen met andere liefhebbers van natuurvriendelijke tuinen. Wij hopen dat je je aansluit door je Tuinreservaat aan te melden. Je kunt uiteraard gelijk mee doen met de tuintelling, maar dat is niet verplicht. Neem gerust eerst een kijkje wat er allemaal mogelijk is op de website van Jaarrond Tuintelling.

Tuintips

Wil je graag geïnformeerd blijven over natuurvriendelijke tuinen, houdt dan vooral onze website en de site van Jaarrond Tuintelling in de gaten. Alle tuintips blijven uiteraard beschikbaar op de site van Vroege Vogels en de laatste nieuwtjes lees je op Jaarrond Tuintelling.
Vroege Vogels dankt alle deelnemers hartelijk voor hun mooie foto’s en verhalen. Blijf vooral genieten van je tuin vol leven, en blijf actief!
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.