Vroege Vogels

Tuinreservaat: de geveltuin

  •  
31-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Muiderpoort.jpg
Om het Amsterdamse Muiderpoortstation een wat vrolijker aanblik te geven bedacht ProRail de geveltuin: een verticale bak vol bloeiende en groenblijvende planten. De tuin geeft de muur een totaal andere aanblik en de wachtende reiziger iets om naar te kijken.
Zo worden er voor een aantal kleine en middelgrote stations aanpassingen ontworpen voor een betere beleving en een groter gevoel van veiligheid. Amsterdam Muiderpoort is één van deze stations. Het heeft deze zomer een nieuw uiterlijk gekregen: de oostgevel van het station is inmiddels een groene gevel, bedekt met beplanting. De plantjes in de groene gevelwand blijven groen dankzij een op afstand bestuurd systeem, dat voor voldoende water en voedingsstoffen zorgt. De nieuwe groenperken die op de twee perrons zijn aangelegd, gaan het prettiger wachten steeds meer kleur geven. Ook in de bermen langs het spoor verschijnt volgend voorjaar meer groen.
geveltuin1
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.