Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaat: de drijvende tuin

  •  
15-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
468 keer bekeken
  •  
Een drijvende tuin heeft veel voordelen. Je kan er van alles op laten groeien, je trekt er veel dieren mee aan, als ie in de weg ligt kan je 'm verplaatsen én hij is klimaatbestendig. Waarom zien we er nog maar zo weinig?
Arno Baan van Blijven Drijven heeft zelf een paar drijvende tuinen in Amsterdam, maar  legt ze ook aan.
Blijven drijven
De visie van Blijven Drijven is een constructieve bijdrage te leveren aan leven op het water. Blijven Drijven bouwt land op water zonder de waterbergingscapaciteit te verminderen. Bovendien voegen zij met dit drijvende land groen toe aan versteende omgevingen. Dit voeren ze uit met duurzame materialen, dat wil in dit verband zeggen dat zij lang meegaan, niet rotten en een onzinkbare en vruchtbare bodem vormen voor bomen en planten. De manier van bouwen heet softbuilding. D.w.z. dat er geen starre materialen, zoals ijzer, worden gebruikt, waardoor het drijvende land flexibel blijft. In tijden van overstroming zal dit land blijven drijven.
Gedachtegoed
Stichting Blijven Drijven bouwt verder op het gedachtegoed van Robert Jasper Grootveld die schitterende drijvende eilanden heeft gebouwd. Zijn vloot ligt nu achter het IISG (International Instituut voor Sociale Geschiedenis) in Stadsdeel Zeeburg. Arno Baan, leerling en compagnon van Grootveld sinds 1993 is creatief leider van Blijven Drijven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.