Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuig van de richel

  •  
13-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Beschermkooi.jpg
Vogels voeren is niet alleen leuk, het kan ook leiden tot grote frustraties. Dat ligt niet aan al die mezen, mussen, merels en roodborsten, het zijn de grote jongens waar we ons aan ergeren. De gaai is heel handig geworden in het pinda’s peuteren. Met een nauwkeurigheid van een horlogemaker wringt hij de grote pinda’s door het gaatje van net. Ook de grote bonte specht komt regelmatig een graantje meepikken van de vetbol.
Selectieve ergernis
De bezigheden van deze forse vogels bekijken we vaak met verwondering. Onze selectieve ergernis gaat vooral uit naar de ‘gewone’ grote jongens als kraaien, kauwen, eksters, houtduiven en meeuwen. Die zijn er als de kippen bij als er gevoerd wordt en voor je het weet is de voedertafel leeg. Natuurlijk gun je ze ook een hapje, maar er moet wat overblijven voor het kleine grut.
Iedereen tevreden
Maak een speciale plek voor de grote eters op een andere plek in je tuin. Voor het kleine grut zijn er zijn speciale voedersilo’s te koop met een beschermkooi waar grote vogels niet doorheen kunnen. Ook zijn er beschermkooien die je over een voedertafel of op de grond kunt zetten. Vogelbescherming in Zeist heeft al deze vogelgadgets in voorraad.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.