Vroege Vogels

Trump ontvangt klimaatactivist Al Gore

  •    •  
06-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Al_Gore_01.jpg
Klimaatactivist Al Gore heeft maandag een ,,lang en zeer productief'' gesprek gehad met Donald Trump. Hij ging in New York langs bij Ivanka Trump, maar bracht de meeste tijd door met haar vader, de aankomend president. ,,Het was een oprechte speurtocht naar punten van overeenstemming'', zei Gore. ,,Ik vond het een uitermate interessant gesprek, wordt vervolgd.''

Klimaatontkenning door Trump

Trump heeft meermalen zijn twijfels geuit of het klimaat verandert door toedoen van de mens. Tijdens de campagne zei hij dat hij het Klimaatverdrag van Parijs zou opzeggen. Enkele dagen geleden zei hij dat het klimaat misschien toch door mensen wordt beïnvloed.

Al Gore

Gore (68) was onder Bill Clinton vicepresident. In 2000 was hij zelf presidentskandidaat, maar hij verloor toen nipt van George W. Bush. Sindsdien zet hij zich in voor klimaatbescherming. Zijn film 'An inconvenient truth' won twee Oscars. Later kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel inzake Klimaatverandering.
Bron: ANP

Meer over:

al gore, trump
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.