Vroege Vogels

Tropische vis naar Nederland

  •  
13-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Noordzee_mo_ulbe.jpg

© Fotograaf: mo&ulbe

Tropische vissen zwemmen mogelijk door warmere zomers noordelijker dan ze eerder deden. Bij Spanje komen ze in een golfstroom terecht en zo belanden voor Nederland onbekende vissoorten op de Hollandse kust. Die verklaring geeft bioloog Pierre Bonnet van Ecomare donderdag voor alweer een vondst van een dode tropische vis op het strand van Texel.
Eind oktober vonden strandwandelaars op Texel een dode kogelvis, een giftige vis die in de Atlantische Oceaan thuishoort. Nu blijkt dat rond dezelfde tijd ook een dode vijlvis is gevonden. Ecomare kreeg foto's van de dode vis, die voor Nederland nog op naam gebracht moest worden. Vijlvissen zwemmen voor de kust van Afrika en de Verenigde Staten. Ze zijn nooit eerder in de Noordzee gezien.
Behalve op Texel zijn dode kogelvissen ook gevonden op Engelse stranden en in Noord-Spanje. Dat maakt het niet zo waarschijnlijk dat een vissersschip bijvangst overboord heeft gezet.
Bekijk ook de de tv-uitzending van dinsdag 11 november 2014 .
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.