Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Troostradio: het geluid van het voorjaar

22 mrt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
225 keer bekeken
petervanduijn

Veldleeuwerik

© petervanduijn

Als je naar buiten kijkt of zijn neus uit het raam steekt, kan het je niet ontgaan zijn: het voorjaar breekt los. Fris groen ontluikt aan bomen en struiken en veel vogelsoorten zingen er naar hartelust op los omdat ze de lente in de kop hebben. Ondanks alles is het goed om je te realiseren dat de natuur gewoon doorgaat.

Wie niet naar buiten kan of wil, gaat met Henny Radstaak mee tijdens deze virtuele audiowandeling door het park, naar de heide, door het bos, door het moeras, via het duin en het wad naar het platteland. Geniet van de natuurgeluiden! Van deze zogeheten ‘soundscape’ is vanaf zondagochtend ook een langere versie van een half uur als podcast beschikbaar. Die is te vinden onder de titel ‘Vroege Vogels in 30 minuten’ in de diverse podcast-apps, bij NPO Radio 1 of Spotify.

Zonder gesproken woord

Als hoop en troost voor iedereen zetten we in Vroege Vogels Radio de microfoon twintig minuten lang open om die natuur te laten horen. Twintig minuten lang de natuur van dit moment, zonder gesproken woord. We nemen je mee op een wandeling van dorp of stad naar heide en bos, park en moeras, via duin en wad naar het agrarisch gebied. Van de prachtige merelzang, via boomleeuwerik, het roffelen van de spechten, het hoempen van de roerdomp, de zilvermeeuwen naar de grutto’s en veldleeuweriken.

Ook als podcast te beluisteren

Van deze zogeheten ‘soundscape’ is vanaf zondagochtend ook een langere versie van een half uur als podcast beschikbaar. Die is te vinden onder de titel ‘Vroege Vogels in 30 minuten’ in de diverse podcast-apps, bij NPO Radio 1 of Spotify.

Meer over:

lente

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Meer over dit onderwerp