NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Trompetgeluiden bij het Naardermeer

3 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
kraanvogel_vv.jpg
Zes kraanvogels streken de afgelopen week neer naast Gasterij Stadzigt, de uitzendplek van Vroege Vogels. Het gebeurt niet vaak dat deze prachtige trompetterende vogels het Naardermeer aandoen. Vermoedelijk zijn ze onderweg naar hun broedgebieden in Zweden of Noord-Duitsland.
De kraanvogel is echt een comeback vogel. Sinds 2001 broeden ze weer in Nederland, in het Drentse natuurgebied het Fochteloërveen. Volgens Natuurmonumenten zou het zomaar kunnen dat de kraanvogel ooit ook bij het Naardermeer gaat broeden. Tenminste als de opmars doorzet. Vooral de Bovenmeent is een gebied dat bij uitstek geschikt zou zijn: Een groot moerasachtig gebied, met voldoende voedsel en rust.
Zondag meer over de trompetvogels en andere bijzonderheden van de laatste week in en aan het Naardermeer. Wij spreken de nieuwe boswachter van het gebied, Luc Hoogenstein.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.