Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Trends in wilde planten

22 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
93ed31f477f4531520fdb6fe3a11c9b7
Op het gebied van de wilde planten vormen de oprukkende exoten een steeds groter probleem. En dat zal in de toekomst alleen maar erger worden, verwacht Floron plantenonderzoek Nederland. Zo is de organisatie dit jaar voor het eerst actief betrokken bij het bestrijden van zo'n exoot, de reuzenbalsemien.
Deze plant verdringt de inheemse soorten. Maar er is ook goed nieuws: met veel soorten gaat het door de inzet van natuurbeheerders juist erg goed. Zoals met zonnedauw, een vleesetend plantje dat van natte en voedselarme gebieden houdt en bij Stadzigt langs het Naardermeer voorkomt.
Verder verwacht Baudewijn Odé van Floron dat in de toekomst particuliere tuinen steeds belangrijker gaan worden als het gaat om de verspreiding van plantensoorten en het hele ecosysteem wat daar mee samenhangt, de insecten en de vogels. Reden is dat in het agrarisch gebied de intensieve landbouw er voor zorgt dat de biodiversiteit daar ernstig aan het verminderen is. 

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.