Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Trekvogelslachting in Noord-Italië

  •  
25-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20111125_vroegevogels.slachting_3_01.jpg
Vogelbescherming Vlaanderen is in shock na het bekijken van ruwe filmbeelden die haar Duitse zusterorganisatie ‘Komitee gegen den Vogelmord’ haar gisteren heeft bezorgd. Op die beelden is een groep jagers te zien die op een Italiaanse bergpas duizenden doortrekkende zangvogels uit de lucht knalt. Dit onsmakelijke spektakel vond vorige maand plaats op de ‘San Zeno Alpine Pass’ in de regio Lombardije op een hoogte van ongeveer 1.400 meter. Deze pas is een van de meest belangrijke migratiecorridors voor zangvogels in de Zuidelijke Alpen.
Leden van het ‘Komitee gegen den Vogelmord’ en de Italiaanse organisatie ‘Lega per l’Abolizione della Caccia’ riskeerden hun vel toen ze het ‘oorlogsgebied’ in groep binnendrongen. Niettemin bleven de jagers ongestoord hun gang gaan. Duizenden aan- en doodgeschoten zangvogels vielen uit de lucht. De loodhagel kletterde als regendruppels op de hoofden van de moedige natuurliefhebbers.
Filmpje: Vogelschultz

Meer over:

italië
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.