Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Trekvogelfeest van start op de Wadden

18 aug 2015
  •  
leestijd 1 minuten
78a003f860.jpg

© Fotograaf: Erikneuteboom

Het is bekend dat het waddengebied het hele jaar door zeer vogelrijk is. Maar in het voorjaar en najaar is het letterlijk een vogelfeest. Op het hoogtepunt verblijven er tegelijkertijd wel meer dan zes miljoen vogels in het gebied. Afgelopen weken arriveerden de eerste groepen trekkende steltlopers, en die aantallen nemen voorlopig alleen nog maar toe. Ook ganzen en eenden stromen massaal toe, bijvoorbeeld rotganzen en bergeenden.
Meer dan alleen steltlopers
Overigens zijn er niet alleen veel eenden, ganzen, steltlopers en zeevogels op trek te zien in het najaar, ook kleine zangvogels strijken soms massaal neer in het waddengebied. Graspiepers, kepen en kwikstaarten kunnen ook met duizenden tegelijk doortrekken. Altijd vind je lijsters (onder meer koperwieken, beflijsters, kramsvogels) en spreeuwen op trek. Spannend voor vogelliefhebbers zijn de vele zeldzaamheden en dwaalgasten die in het najaar te zien zijn op Waddeneilanden. Het is elke dag een verrassing, want elke dag komen er nieuwe vogels vanuit het noorden binnengevlogen.
Lees meer op Natuurbericht.nlNatuurbericht.nl
Tekst: Vogelbescherming Nederland

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar