Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Trekkende buizerds

30 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Buizerd-Altenae

© Dit muisje is de klos. Fotograaf: Altenae.

In oktober verlaten grote aantallen buizerds Zweden vanaf de uiterste zuidpunt van het land. De vogels verlaten hun broedgebied en trekken naar warmere oorden.

Overwinteren

Bij een gunstige oostenwind en thermiek, vliegen er honderden buizerds over het oosten van Nederland. De buizerds zijn onderweg naar het zuiden en zuidwesten van Europa, maar sommige blijven ook in Nederland. Ze zijn een aanvulling op de populatie buizerds die in ons land broedt. Deze blijven grotendeels ook in de winter in Nederland.
De buizerd is de meest algemene en zichtbare roofvogel van Nederland. De roofvogels zitten massaal op paaltjes langs de weg, waar ze uitkijken naar muizen of wachten tot er een dier wordt overreden.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.