Vroege Vogels

Trek een warme trui aan! Energiebesparing is urgenter dan ooit

  •  
06-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Sinds de eerste Warmetruiendag in 2007 heeft Klimaatverbond Nederland in totaal ruim 2,5 miljoen aanmeldingen en acties voor Warmetruiendag ontvangen. Dit jaar noteert Warmetruiendag een recordaantal deelnemers voor vrijdag 7 februari: de teller staat - een dag voor Warmetruiendag - met bijna 284.000 al hoger dan ooit tevoren. Doordat honderdduizenden Nederlanders een warme trui aan trekken, kan de thermostaat een graadje omlaag. Dat levert een besparing op van bespaart 6% energie en 6% CO2 uitstoot.

Alle thermostaatacties bij elkaar hebben ieder jaar weer landelijk een grote impact. Deelnemende bedrijven, scholen en gezinnen kunnen op 1 dag met 1 graad lager het jaarverbruik van 3 Waddeneilanden besparen. Doen we dit allemaal samen gedurende het hele stookseizoen, dan besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam: 1 megaton CO2.

Energiebesparing is urgenter dan ooit

Warmetruiendag is een dag van heel Nederland en nodigt heel Nederland uit om collectief in actie te komen voor het klimaat. Nu de energietransitie op gang komt, gaat veel aandacht naar de maatregelen, de juiste aanpak en vooral ook wie daarvoor aan zet is. Warmetruiendag laat zien: het is geen of-of maar en-en: want allemaal samen hebben we impact! En: energiebesparing is urgenter dan ooit, want wat we niet gebruiken, hoeven we niet op te wekken.

Klimaatverbond Nederland

Warmetruiendag vraagt op 7 februari aan mensen: verwarm jezelf, niet de wereld! Deze dag wordt elk jaar in februari georganiseerd door Klimaatverbond Nederland, rond de verjaardag van het Kyoto Protocol - het eerste wereldwijde klimaatverdrag. Klimaatverbond Nederland is een samenwerking van 175 gemeenten, provincies en waterschappen voor impactvol lokaal klimaatbeleid.

Bron: Klimaatverbond Nederland 

Meer over:

warmetruiendag
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.