Vroege Vogels

Tragische dood van de Veluwse wolvin

  •    •  
14-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2914 keer bekeken
  •  
wolf

Aangereden wolf

© Fotograaf Roul Meijer

De dood van de wolvin, die vorig weekend werd aangereden op de N224 bij Ede, heeft flink wat losgemaakt in de natuurwereld. Boswachters en wolvenexpert zijn er enorm stuk van. Op het dier is deze week sectie verricht.

Verstoring

Natuurmonumenten is woedend. Volgens de natuurorganisatie is het dier opgeschrikt door wandelaars en heeft dat uiteindelijk geleid tot dit tragische ongeluk. “De verstorende factor moet wel een mens zijn, aangezien ze van andere diersoorten niets te duchten heeft. Ze voelde zich kennelijk genoodzaakt om op de vlucht te slaan op een onveilig tijdstip, naar een onveilige plek’, aldus directeur natuurbeheer Theo Wams.

Vertrek wolf?

De grote vraag is of de dode wolvin drachtig was. Volgens boswachter Frank Theunissen is dat mogelijk. ‘Normaal gesproken was het vrouwtje in deze periode zwanger geworden en had ze na 63 dagen een welp gekregen. Ze was loops, groef al holen’, aldus Theunissen. Volgens de boswachter is de kans groot dat de dood van dit vrouwtje leidt tot het vertrek van de wolf uit dit gebied.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

car
car12 mrt. 2021 - 13:00

Wat treurig de aangereden Wolf zo te zien liggen ... Ik denk dat WIJ ook veel te veel eisen en wensen hebben, daarmee komen de dieren er slecht mee af. Geen wolven jongen dus !!

Metske
Metske12 mrt. 2021 - 12:30

Arme mensen. Eerst allemaal fiets en wandelpaden aanleggen. Mooie PR acties mensen kom allemaal naar onze prachtige recreatiegebieden. Dan diezelfde mensen de schuld geven van de dood van een dier. Typisch NM herken het als jager helemaal. Uiteraard geen kwaad woord van vroege vogels, nee zij bleren rustig mee met de farizeeërs van Nederland.

2 Reacties
Michiel Scholtes
Michiel Scholtes12 mrt. 2021 - 13:48

Beste Metske, Je reageert uit boosheid en dan kun je flink uitschieten in het onredelijke. Mag ik je er wel op wijzen - om maar een aspect van je reactie eruit te lichten - dat NM altijd delen van natuurgebieden reserveert voor wild opdat de toestroom van mensen hen niet op- of verjaagt? De wolf in het bericht is waarschijnlijk op de loop gegaan voor lieden die zich weinig hebben aangetrokken van de aanwijzingen. Mogelijk uit onwetendheid - door corona zijn er veel meer mensen in natuurgebieden en dus meer die niet onderlegd zijn. NM hier de schuld van geven lijkt me dan ook onterecht. Je bent jager, dus bepaald niet onwetend. Kun je wat beter aangeven wat eigenlijk je frustratie is? Vriendelijke groet...

wbachk
wbachk14 mrt. 2021 - 15:42

Beste Metske, je bent jager? pas dan maar op dat je niet per ongeluk een mens raakt, ze zijn overal!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.