Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toyota en Mazda willen samenwerken aan hybride

  •  
17-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
806907_on_road_03.jpg
 De Japanse autofabrikant Toyota onderhandelt met concurrent Mazda over de levering van belangrijke onderdelen voor de bouw van een hybride automotor. Dat meldde de Britse krant Financial Times vrijdag op basis van bronnen rond beide bedrijven.
 
Toyota is 's wereld belangrijkste producent van hybride auto's. Vorig jaar verkocht het concern wereldwijd 430.000 auto's met een hybride motor, waarbij de aandrijving door fossiele brandstof wordt ondersteund door een elektromotor en een accu. Vanwege de toegenomen vraag naar zuinige auto's wil Mazda op korte termijn ook een personenauto met hybride motor ontwikkelen.
 
Een samenwerking tussen beide Japanse autoreuzen zou een slag in het gezicht zijn van de Amerikaanse concurrent Ford. Vorig jaar verkocht Ford een groot deel van zijn belang in Mazda, maar beide bedrijven spraken af te blijven samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Ford heeft een eigen hybride motor ontwikkeld, die het graag op grotere schaal zou produceren. Volgens analisten kan Mazda door een samenwerking met Toyota echter veel sneller met een eigen hybride auto op de markt komen dan samen met Ford.
 
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.