Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tortelduifjes kunnen onbezorgd vreemdgaan

  •  
15-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
tortelduif.jpg
Duiven die 'vreemdgaan' met een andere duivensoort, hoeven zich geen zorgen te maken over hun nageslacht. Biologe Paula den Hartog toonde aan dat nakomelingen van gekruiste duiven zich prima staande kunnen houden. Zij promoveert donderdag op dit onderwerp aan de Universiteit Leiden.
Nakomelingen van kruisingen van twee diersoorten zijn vaak onvruchtbaar of sterven al als embryo. Zo kan een muilezel, een kind van een paard en een ezel, zich niet voortplanten. Een scheit, het resultaat van een kruising van een schaap en een geit, sterft vaak al voor de geboorte.
Den Hartog ontdekte wel dat bastaardduiven een vreemde koer hebben. Maar ondanks deze rare roep, kunnen zij hun territorium bewaken en zijn zij aantrekkelijk voor duifjes van het andere geslacht, zodat zij zich kunnen voortplanten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.