Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tornado's zaaien dood en verderf in zuiden VS

  •  
29-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tornado.jpg
Het zuidoosten van de Verenigde Staten is getroffen door een reeks tornado's, met honderden doden en enorme materiële schade als gevolg. De nieuwszender CNN meldde dat alleen al in de staat Alabama al 149 mensen om het leven zijn gekomen.
De wervelstormen hebben een ongekende ravage veroorzaakt in veel dorpen en steden. Hulpverleners hebben nog lang niet alle ruïnes doorzocht op de aanwezigheid van stoffelijke overschotten. Honderdduizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten.
President Barack Obama heeft de zwaarst getroffen staat Alabama al federale hulp toegekend, waaronder teams die zoeken naar overlevenden tussen het puin. Circa 1400 militairen worden ingezet in de staat. ,,We leven mee met al degenen die geraakt worden door deze verwoesting. We prijzen de heldhaftige acties van de hulpverleners bij deze ramp'', verklaarde Obama.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.