Vroege Vogels

Top: klimaatakkoord dichterbij brengen

  •  
23-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_17.jpg
Ongeveer 125 regeringsleiders en andere politici komen dinsdag in het VN-gebouw in New York bijeen om over de gevolgen van de klimaatverandering te praten. De top is een initiatief van VN-topman Ban Ki-moon. Hij hoopt dat de politieke leiders zoveel vorderingen maken dat eind volgend jaar een alomvattende overeenkomst kan worden gesloten om de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen te verminderen.
Kopenhagen mislukt
Voor het eerst sinds de mislukte klimaatconferentie van 2009 in Kopenhagen zijn zoveel politieke leiders bijeen om over het klimaat te spreken. Onder meer de Amerikaanse president Barack Obama en premier Mark Rutte zijn aanwezig. Ban opent de vergadering in gezelschap van filmster en klimaatactivist Leonardo DiCaprio en de Indiase econoom Rajendra Pachauri, voorzitter van de IPCC, de VN-organisatie voor de evaluatie van de risico's van klimaatverandering.
Het afgelopen weekeinde gingen in vele landen, waaronder Nederland, mensen de straat op om voorafgaande aan de top voor de bescherming van het klimaat te demonstreren. De mars in New York trok 300.000 mensen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.