Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toerisme en economie groeit in Groene Hart

  •  
02-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
groenehart.jpg
Steeds meer mensen trekken erop uit in het Groene Hart, het natuurgebied midden in de Randstad. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van een onderzoek naar de economische betekenis van het verblijfstoerisme in 2008.
Het Groene Hart is het grootste nationale landschap van Nederland en bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, forten en boerderijen. De stichting Groene Hart, kloppend hart wil dat bezoekers langer dan 24 uur in de regio blijven en ook weer een keer terugkomen.
Vorig jaar waren er 1,3 miljoen overnachtingen. De mensen verbleven vooral in hotels (43 procent) en campings (31 procent). Het aantal gasten dat in een bed & breakfast verbleef, steeg vorig jaar met 56 procent ten opzichte van 2005.
Bezoekers van het Groene Hart komen vooral voor de Hollandse omgeving (56 procent) en om te fietsen (47 procent). Ook brengt 20-30 procent een bezoek aan omliggende steden, attracties en bezienswaardigheden. Van de gasten in het Groene Hart komt 13 procent uit het gebied, 21 procent uit de rest van de Randstad en bijna de helft uit de rest van Nederland.
Het aantal toeristische bestedingen steeg met 17 procent en kwam uit op ruim 220 miljoen euro. Het meeste geld ging op aan het verblijf (38 procent) en horeca (25 procent). Ook steeg de werkgelegenheid met bijna 6 procent.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.