Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toekomst van het natuurboek

  •  
15-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Natuurboek_Nozeman.jpg
Voor de derde achtereenvolgende jaar reikt Vroege Vogels de Jan Wolkers Prijs uit, voor het beste Nederlandse natuurboek. Maar voor hoe lang nog? Volgens sommigen heeft het papieren boek zijn langste tijd gehad en is ‘digitaal’ de toekomst. Verder verschijnen er de laatste jaren naast alle natuurveldgidsen, ook talloze herkenningsapps, denk aan de eigen Vroege Vogels app.
Kortom wat is de toekomst van het natuurboek? Een gesprek met Paul Kemmeren, van de KNNV, de grootste natuurboekuitgeverij van Nederland en Hans Mulder, conservator van de Artis Bibliotheek.
Een van de eerste Nederlandse natuurboeken is het werk 'De Nederlandsche Vogelen'  van Nozeman en Sepp. In het werk staan 200 vogels afgebeeld, op 200 speciaal vervaardigde platen. Het eerste Hollandse vogelboek ooit wordt door sommigen ook gezien als het belangrijkste natuurboek van ons land.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.