Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Toekomst van Landbouw, Natuur en Visserij

6 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Carola Schouten

© Carola Schouten, foto: Rijksoverheid

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) presenteerde zaterdag 8 september haar visie op de toekomst van  Landbouw, Natuur en Visserij. De afgelopen maanden heeft minister Schouten met verschillende maatschappelijke partijen, belangenorganisaties en andere overheden gesproken over de diverse ideeën rond landbouw natuur en visserij. In Vroege Vogels lieten Esther Ouwehand van de Partij van de Dieren en Alex Datema van Boer & Natuur hun licht schijnen op de visie van de minister.

Krimp veestapel

Ouwehand is erg blij met de erkenning door de minister dat 'het zo niet langer kan'. Dat de aarde deze ontwikkeling niet verder kan dragen en dat boeren vast zitten in het systeem. Zij mist in het verhaal van de minister wel een duidelijk nieuw systeem waarbij krimp van de veestapel onvermijdelijk is.
Datema benadrukt dat de visie van de minister een trendbreuk betekent in het denken over de landbouw. Boeren zijn blij met de richting die de minister nu formuleert met de kringlooplandbouw. Wel mist Datema de samenhang landbouw-natuur. Kringlooplandbouw wil niet zeggen dat het automatisch goed gaat met de biodiversiteit.  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.