Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toekomst van de Caribische natuur

  •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koraal_bonaire.jpg
Marien ecoloog Han Lindeboom, geestelijk vader van de natuurreservaten op de Noordzee, komt dinsdag met een plan voor grootschalige bescherming van het koraal op de Cariben. Hij maakt zijn ideeen bekend op een symposium dat in het teken staan van de toekomst van de Caribische natuur en natuurbescherming. Hoofdgast op dit symposium is niemand minder dan Koning Willem-Alexander.
Han Lindeboom is hoogleraar mariene ecologie aan de Wageningen University en woont op Texel. Al in 1990 stelde hij voor om een kwart van de Noordzee te sluiten voor alle visserij om het ecosysteem te beschermen. Sinds enkele jaren zijn een aantal gebieden in de Noordzee deels beschermd, zoals de Klaverbank en de Doggersbank. Volgens Lindeboom is die bescherming niet voldoende.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.