Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toekomst huisvesting chimpansees onzeker

  •  
14-07-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_123440.jpg

© Chimpansee

Een groep van 33 chimpansees, die onderzoekscentrum Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk niet meer nodig heeft voor onderzoek, gaat een onzekere toekomst tegemoet. De apen zouden naar een speciale opvang van de Stichting AAP in Spanje gaan. Minister Van der Hoeven (Wetenschap) zegt echter de samenwerking met de stichting op, meldde een woordvoerder van het ministerie donderdag.
De minister laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat AAP zich niet houdt aan eerder gemaakte afspraken. AAP had toegezegd de opvang voor 3 juni 2005 op te leveren. Dat is niet gelukt, aldus Van der Hoeven. Toen de stichting nieuwe afspraken ook niet nakwam, was voor de minister de maat vol.
Het ministerie zoekt naar nieuwe mogelijkheden om de chimpansees op te vangen. Volgens de woordvoerder is AAP niet uit de gratie. ,,Als ze met een goed voorstel komen, kunnen ze de apen alsnog onderbrengen.''
Ook mag de stichting een groep van 29 HIV-geïnfecteerde chimpansees van BPRC opvangen in een speciaal gebouwd centrum in Almere. De 33 gezonde apen die naar Spanje zouden gaan, blijven voorlopig in Rijswijk.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.