Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toch geen executieveiling van grootste legbatterij

  •  
18-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
legbatterij_06.jpg
De eigenaar van de grootste legbatterij van Nederland heeft zijn tegenstanders donderdag weer eens verrast. Het zag er lang naar uit dat zijn bedrijf vrijdag onder de executiehamer zou gaan, maar donderdagmiddag was er opeens een overeenkomst tussen kippenboer Huub van Deurzen uit Groesbeek bij Nijmegen en een schuldeiser.
Notaris Marco Rieff uit Vierlingsbeek blies de veiling donderdagmiddag af. ,,De belangstelling was enorm, maar het gaat dus niet door.'' Natuur- en milieuclubs, die vrijdag feest wilden vieren, reageerden teleurgesteld.
Pluimveebedrijf Van Deurzen bood ooit onderdak aan 300.000 legkippen. Maar sinds 1996 lag de kippenboer al overhoop met omwonenden en actiegroepen, onder meer over stankoverlast en milieuvergunningen. Drie jaar geleden, na de zoveelste verloren rechtszaak, plaatste Van Deurzen al geen nieuwe kippen meer, terwijl er nog procedures liepen. De gigantische loodsen en een woonhuis bleven wel zijn eigendom. Deze opstallen zouden samen met wat percelen grond in het Limburgse Bergen geveild worden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.