Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Toch fiscaal voordeel superschone auto

  •  
11-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrisch-oplaadsysteem.jpg
Superschone, volledig elektrische auto's die geen CO2 uitstoten, behouden toch een fiscaal voordeel. Een fiscale bijtelling voor leaserijders van 7 procent op deze voertuigen is van de baan.
VVD, CDA en PVV hebben hun plannen herzien om voor deze auto's een fiscale bijtelling te rekenen, zo maakte VVD-Kamerlid Matthijs Huizing donderdag bekend.
Bijtelling
Dat betekent dat de zogenoemde plug-in hybrides die weliswaar weinig maar toch wat CO2 uitstoten, een bijtelling van 7 procent krijgen en de volledig elektrische auto's die totaal geen CO2 uitstoten, een nihilbijtelling voor privégebruik door leaserijders.
De drie partijen wilden eerst de nihilbijtelling afschaffen, maar komen daar nu van terug, na oproepen van vicepremier Maxime Verhagen en organisaties als Bovag, ANWB, RAI en milieuorganisaties.
De nihilbijtelling is door staatssecretaris Frans Weekers van Financiën opgenomen in zijn Belastingplan.
Bron: ANP
Foto (cc) Vattenfall 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.