Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tjerk Wagenaar nieuwe directeur Natuur en Milieu

  •  
25-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
Natuur-en-milieu.jpg
Per 1 december treedt Tjerk Wagenaar (1961) aan als nieuwe algemeen directeur van Stichting Natuur en Milieu. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Wagenaar volgt interim- directeur Wibo Koole op.
Tot voor kort leidde Tjerk Wagenaar ( 1961) als directeur de (duurzame) warmte en koude business van Eneco. Daarvoor was hij o.a. CFO bij SNV (stichting voor ontwikkelingsamenwerking), directeur bij de NS en adviseur bij McKinsey & Co. Hij studeerde natuurkunde aan de TU te Delft en bedrijfskunde (MBA) aan INSEAD te Fontainebleau.
Natuur en Milieu heeft onlangs haar koers aangescherpt: het verschil maken in de verduurzaming van de samenleving door te versnellen, te verbinden en te verzilveren. ‘Slimme, groene en werkzame oplossingen om dit ideaal dichterbij te brengen,’ zegt Wagenaar, ‘waarbij we ons verbinden met mensen die dit ook echt willen: mensen uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap, daar draait het om. Veel nieuwe technieken zijn al beschikbaar. Het gaat er nu om dat we de efficiëntste en effectiefste oplossingen invoeren. Soms radicaal, soms geleidelijk. Daar willen we voor gaan staan. Hoopvol en enthousiasmerend.’
Wagenaar is geraakt door Natuur en Milieu. ‘De organisatie staat midden in de samenleving. Werkt aan concrete perspectiefvolle projecten zoals Zeekracht voor schone energie uit de Noordzee, het Formule E-team voor de elektrische auto, duurzamer voedsel .. En ook de recente campagne voor Het Nieuwe Werken, “Goed voor medewerker, bedrijf en milieu.” Op alle podia aanwezig met deskundige oplossingen, zowel gevraagd als ongevraagd. Een groep mensen die het verschil wil maken. Daar sluit ik me graag bij aan.’
Bron: Natuur en Milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.