Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tip: Tuingeluk

  •  
07-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tuin1.jpg
Help, hoe moet ik een tuin aanleggen? Nee, ga niet eerst naar het tuincentrum om planten te kopen. Schaf eerst een blocnote aan met ruitjespapier en begin met een plan.
Teken op schaal de grootte van de tuin, het schuurtje en het huis. Geef aan waar het noorden ligt. Het is belangrijk te weten hoe de tuin ligt ten opzichte van de zon.
Bedenk wat je wilt: een vijver of zandbak, gazon of terras, pergola, kruiden? Het wensenpakket is meestal groter dan de grootte van de tuin toestaat. Ga naar binnen en bekijk de tuin vanuit alle ruimten. Wat wil je zien maar vooral wat wil je aan het oog onttrekken (bijv. je achterburen)?
Kom je er niet uit, ga dan voor een gratis tuinconsult naar Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern. Hij is er van overtuigd dat we een natuurlijke behoefte hebben aan groen om ons heen. Hij heeft vier voorwaarden bedacht voor echt tuingeluk :
1. een goede verhouding tussen groen en verharding,
2. een combinatie van hoog en laag,
3. rust en privacy
4. niet meer tuinwerk dan de tuineigenaar wil. 
Neem de plattegrond mee en maak foto's van de tuin.
Vogelbescherming heeft op haar site een kleine en een grote voorbeeldtuin ingericht. Zelfs aan een balkon is gedacht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.