Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tip: Top Tien van Bijenplanten

  •  
12-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gulden_roede.jpg
In het Jaar van de Bij 2012 zijn tienduizenden zakjes met een speciaal bijen-zaadmengsel uitgedeeld. Als die allemaal zijn gezaaid dan krijgen de bedreigde bijen deze zomer iets extra's. Maar voor volgend jaar zullen we zelf nog wat gaan doen.
Gelukkig zijn er veel (vaste) planten waar je bijen een plezier mee doet. In één van de folders die in grote aantallen wordt verspreid in het Jaar van de Bij staat de Bijenplanten-Top Tien. Maak in je tuin plek voor de volgende soorten:
U hoeft ze niet alleen maar te planten voor het geluk van de bij, ook voor onszelf zijn het planten die uitbunmdig en vaak langdurig bloeien en geuren.  Zoals op de foto van de Gulden roede te zien is komen er niet alleen bijen op af, alle nectarliefhebbers houden van deze Toptien-planten.
Foto: uit onze eigen Foto galerij een mooie Gulden roede van fotograaf mande526
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.