Vroege Vogels

Tip: lekkernij voor vlinder en bij

  •  
01-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
aardhommmel_op_paarse_dovenenetel_van_Wankja.jpg
Het is een uitzonderlijk jaar. Het is een uitzonderlijk jaar. Nog niet eerder heb ik zo laat in het jaar zoveel vlinder- en bijensoorten zien vliegen. Maar liefst 2000 vlinders zijn dit weekend geregistreerd. En dan zijn de bijen nog niet geteld. Ja, hommels zijn ook bijensoorten. Het zijn bijen met een dik vachtje. Honingbijen zijn er ook nog en vorig weekend kwam ik zelfs een solitaire bijensoort tegen. Het registeren van al die soorten is de moeite waard want het is echt een unicum zo laat in het jaar.
Ze vliegen op de nog steeds bloeiende planten in uw tuin. Kijk maar eens rond in de tuin welke dat zijn.  Bij mij in de buurt is een tuin met dahlia’s en eenjarige malva’s die heel aantrekkelijk zijn voor deze laatvliegers. Ook de tweejarige teunisbloem scoort hoog evenals de meerjarige paarse dovenetel. Opvallend is ook dat er al weer een aantal voorjaarsbloeiers zijn gaan bloeien in de tuin.
In natuurgebieden kun je weer herbloeiende paardenbloemen,  bloeiende klavers en andere nog bloeiende planten tegenkomen. Neem als je daar gaat wandelen je fototoestel mee. Kijk rond en zet alles wat vliegt en bloeit op de foto. Dan kun je als je de foto’s bekijkt besluiten of je deze planten niet ook  in je tuin kunt zetten. Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen. Ze kunnen een leuke aanwinst zijn voor je tuin.
www.vlindererbij.nl
Wankja Ferguson (tekst en foto aardhommel op paarse dovenetel en gehakkelde aurelia op Dahlia)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.