Je kunt je reservaat omtoveren tot een eetbare groensuper met allerlei prachtige groenten, klimmende vruchten en een of meer fruitbomen. Wil je toch liever een tuin vol bloeiende planten en struiken dan is er vast nog wel plek voor een klein groentehoekje. Want wat is er lekkerder dan aardbeien eten uit eigen tuin of heerlijk geurende verse kruiden plukken voor bij de pasta? Loopt het water al uit je mond? Kijk dan eens goed rond. Er is vast wel een plekje te vinden want een paar vierkante meter is al voldoende. Heb je nog geen ervaring met eetbaar groen begin dan met makkelijke soorten.
Groente
Rabarber bijvoorbeeld is niet alleen makkelijk maar ziet er ook fraai uit. Planten van groene asperges kunnen 6 jaar mee. Aardbeien, bietjes, gemengde krulsla, pluksla, snijbiet of rucola voor telkens een vers blaadje op je boterham. Heb je een pergola laat er dan stokslaboontjes in omhoog klimmen. Op een beschut en zonnig plekje tegen een muur kan je zelfs een druif laten groeien (wel leiden).
Fruit
Heb je de smaak te pakken? Dan kun je langs de rand van je groentetuintje uitpakken met een (eventueel doornloze) braam, framboos, loganbes, rode, witte of zwarte bes of de kruisbes. Je kunt ze zo opeten, of er ijs van maken of jam. Dan heb je er de hele winter plezier van. Komt het er niet van om te oogsten? Geen punt, de vogels zijn je heel dankbaar, zij pikken graag een besje mee.
Kruiden
Misschien houd je meer van verse geplukte kruiden zoals bieslook, tijm, marjolein, peterselie, selderij, basilicum. Deze plantjes kun je vaak al in april op de markt kopen. Ze kunnen zo de tuin in, een gaatje graven, plantje erin en af en toe een beetje water geven. Kruiden kun je trouwens het beste niet al te ver van de keukendeur planten want je denkt er meestal pas aan als je aan het koken bent.