NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Timmermans waarschuwt voor klimaatwanhopers

3 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
klimaatwanhoper_pixabay

© Pixabay

Er zijn bijna geen klimaatontkenners meer, maar volgens eurocommissaris Frans Timmermans moeten we nu geducht zijn voor klimaatwanhopers; mensen die denken dat klimaatmaatregelen toch geen zin meer hebben.

"Mensen die het gevoel hebben van: 'Dit is al te erg, dit gaan we nooit meer redden. Laten we erop los leven want het heeft toch geen zin.' Dat moeten we bestrijden," zei de sociaaldemocraat maandag op de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Den Haag. Als eurocommissaris is Timmermans verantwoordelijk voor de Green New Deal die Europa in 2050 klimaatneutraal moet maken.

"Laat niemand u wijs maken dat de Green Deal een droom is. Het is niet alleen mogelijk, het is noodzakelijk", zegt Timmermans. Die klimaatambities kunnen volgens hem alleen niet waargemaakt worden zonder kringloopeconomie, waarbij grondstoffen vrijwel volledig hergebruikt worden. Daarnaast zijn investeringen in die 'circulaire economie' broodnodig, omdat anders internationale grondstoffenschaarste dreigt, aldus de eurocommissaris.

Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.