Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Timmermans: ambitieuzer klimaatstrategie EU

  •  
26-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energie_11.jpg
De klimaat- en milieustrategie van de Europese Unie gaat minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken niet ver genoeg. Hij wil meer ambitie, zei hij maandag tijdens een lezing voor het Nederlandse Genootschap voor Internationale Zaken.
Energie
In 2020 willen de EU-lidstaten 20 procent minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990, 20 procent minder energie verspillen en moet 20 procent van de energie duurzaam worden opgewekt. Maar de komende decennia zal de vraag naar energie in de wereld alleen maar toenemen en zullen er meer conflicten over ontstaan. Dan voldoet het streven van de EU volgens de bewindsman niet meer.

Nieuwe strategie

Timmermans: ,,De EU 2020 strategie voor energie en klimaat is ingehaald door de realiteit en moet veel ambitieuzer. Alleen zo kunnen we goed inspringen op de toenemende mondiale vraag naar energie, de gevolgen daarvan voor het klimaat, en de veranderingen die winning van bijvoorbeeld schaliegas teweegbrengen.’’

Handelsland

Hij pleitte er verder voor dat ons land, als handelsland en als thuisbasis van het internationaal recht, een actieve rol gaat spelen bij voorkomen van conflicten over grondstoffen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.