Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tijgerwelpen in natuurpark India gedood

  •  
08-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110290.jpg
Twee tijgerwelpen zijn dood gevonden in het nationaal park Ranthambore in in het noordwesten van India. Beheerders van het natuurreservaat stelden in de maandageditie van The Times of India dat de dieren vermoedelijk zijn vergiftigd.
De lijken van de zeventien maanden oude welpen werden zondag gevonden. De medewerkers van het natuurpark in de deelstaat Rajasthan vermoeden dat inwoners van een nabijgelegen dorp wraak hebben willen nemen voor het doden van hun vee door tijgers. ,,Het gaat niet om stroperij, want de lichamen zijn nog intact'', aldus jachtopziener R. N. Meshrotra van het reservaat.
In het park van Ranthambore is plaats voor circa dertig tijgers. Op dit moment leven er 39 tijgers in het gebied. Inwoners van dorpen in de buurt vrezen dat het reservaat overbevolkt raakt en dat tijgers zich daardoor genoodzaakt zien buiten het park te jagen.
Ranthambore is een belangrijke toeristische attractie. Jaarlijks bezoeken 200.000 Indiërs en buitenlandse toeristen het park.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.