Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tijgerspin ontdekt in 't Elsburger Onland

  •  
07-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
wespspin_Peter_Leijdekkers.jpg
Een vrijwilliger van Natuurmonumenten ontdekte begin augustus  tijdens het opnemen van de waterstanden een opvallende spin in 't Elsburger Onland. Het gaat om een tijgerspin, die door haar uiterlijk ook vaak wespenspin wordt genoemd.
Middellandse Zeegebied
Geel met zwarte strepen. Een soort die eigenlijk alleen maar voorkomt in de gebieden rond de Middellandse Zee. Doordat het klimaat in Nederland verandert, duikt de spin nu ook vaker op in noordelijker gebieden.  De tijgerspin, ook wel wespspin genoemd, heet in het Latijn Familie Araneidae Genus Argiop. De spin is niet giftig.
Ecologische verbindingszone
Het Elsburger Onland is zo'n 15 hectare groot en ligt 4 kilometer ten noordwesten van Paterswolde. Het is onderdeel van het Drents-Gronings merengebied. Het Elsburger Onland vormt een belangrijke ecologische verbindingszone tussen de Peizermaden, het Paterswoldsemeer, Friese Veen en de Drentsche Aa. Het bestaat uit graslanden met daarin moeraslanden en petgaten.
Bron: Natuurmonumenten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.