Vroege Vogels

Tijgers en orang-oetans in de knel door branden

  •  
17-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tijger_01.jpg

© Fotograaf: JolandaGroeneveld

Verzengende hitte, verstikkende rook: voor de Sumatraanse tijgers en orang-oetans is er geen ontsnappen aan. Alleen al in de afgelopen maand registreerde NASA 1.448 brandhaarden op het Indonesische eiland.
Jaarlijks gaan hectares regenwoud in vlammen op voor de productie van onder andere palmolie die bedrijven zoals Procter & Gamble afnemen. Met elke brand neemt de overlevingskans van tijgers en orang-oetans af.
Elk jaar is het op Sumatra en Kalimantan raak. In heel Zuidoost-Azië werd vorig jaar zelfs de noodtoestand uitgeroepen vanwege de extreme smog, veroorzaakt door aangestoken branden. Na het kappen van eeuwenoude bomen steken onder andere palmoliebedrijven de restanten van het regenwoud in brand. Wat overblijft, zijn uitgestrekte hectares verwoest land waar zij oliepalmplantages op zetten. Ontheemde dieren zoals orang-oetans en Sumatraanse tijgers hebben het nakijken. Zij komen letterlijk steeds verder in de knel voor de palmolie in onze producten.
Kom in actie en teken de petitie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.