Vroege Vogels

Tijgers, apen en nijlpaarden aan het ijs

  •    •  
25-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_116541.jpg
Dierenparken trakteren hun verhitte beesten op verkoelende lekkernijen. "Vooral de doodshoofdaapjes worden razend enthousiast. We verwachten dat ze zelfs elkaars ijsjes proberen te stelen", aldus een medewerker van Safaripark Beekse Bergen.
Traktatie
Voor bijna iedere diersoort wordt een andere traktatie bereid. Zo krijgen de chimpansees, doodshoofdaapjes en ringstaartmaki's in Beekse Bergen donderdag fruitijsjes. De tijgers krijgen vrijdag blokken ijs met daarin stukken vlees.
De zeeleeuwen in Dierenpark Emmen kunnen hun lol op met 'visijsjes', terwijl de olifanten en nijlpaarden blokken ijs met daarin fruit krijgen gepresenteerd.
Verveling
In Blijdorp in Rotterdam houden verzorgers hun dieren vooral bezig om verveling te voorkomen, maar de meeste dieren kunnen de warmte van afgelopen dagen goed hebben. Vele komen immers uit het warme Afrika en anders is er wel rekening gehouden met het creëren van goede schaduwplekken voor dieren die de hitte minder goed kunnen hebben.
"De olifanten doen we in bad en worden nat gespoten, maar we geven ook een bal met gaten erin waar wat lekkers in zit. Ze moeten dan met die bal aan de slag om er iets uit te krijgen'', licht directeur Marc Damen toe. "Het houdt ze van de straat.'' Prairiehondjes vinden het warme weer nu juist fantastisch en zijn dan extra actief en dus goed te zien voor de bezoekers. De bosrendieren uit Finland en Rusland zoeken daarentegen verkoeling en blijven daarom vooral in de schaduw.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.