Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tijgermug duikt op in Hoogeveen

  •  
25-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijgermug.jpg
Een Aziatische tijgermug, een insect dat gevaarlijke ziektes kan overdragen, is opgedoken in het Drentse Hoogeveen. Het beestje is ontdekt bij de straat Ruisvoorn, zegt de gemeente. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zet muggenvallen neer om te kijken of er meer tijgermuggen zijn. Iedereen die binnen 100 tot 200 meter van de vindplaats woont, krijgt een brief van de NVWA.
Aziatische muggen liften meestal mee naar Nederland in autobanden of in lucky bamboo, een oosterse kamerplant. De tijgermug kan ziektes als knokkelkoorts en zika verspreiden, maar dat is in Nederland nog nooit gebeurd.
Het is niet de eerste keer dit jaar dat in Nederland een Aziatische tijgermug wordt gevonden. Dat gebeurde bijvoorbeeld al acht keer in Amstelveen, vier keer in Lelystad en drie keer in Uithoorn.
Bron: ANP

Meer over:

tijgermug
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.