NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tijger wordt maatjes met geit

9 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
vv_newsimg_116541.jpg
In een Russisch dierenpark is wel iets heel opmerkelijks aan de hand: een geit werd als maaltijd bij een amoertijger gezet, maar in plaats daarvan werden ze maatjes. Filmpjes van de twee zijn nu een enorme internethit.
Volgens de Siberian Times is de tijger gewend om levende geiten als voedsel te krijgen en weet hij heel goed hoe hij ze moet doden. Deze geit toonde echter geen enkele angst voor de tijger. Volgens de krant heeft de geit zelfs het hok van de tijger overgenomen. Deze is nu gedwongen om op het dak te slapen.
Al bijna twee weken maken ze samen wandelingen door het hok. Maar de kans dat de tijger de geit uiteindelijk toch weer als prooi ziet is zeker aanwezig, aldus het hoofd van het dierenpark. Er gaan ook steeds vaker stemmen op om de tijger en de geit permanent uit elkaar te houden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.