Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tijger doodt verzorgster

21 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tijger_silviafotograf.jpg

© Fotograaf: sylviafotografie

Een Sumatraanse tijger heeft zondag in de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse plaats Hamilton een verzorgster gedood. Volgens de politie was de vrouw bezig met het schoonmaken van het verblijf toen de tijger toesloeg. WorkSafe New Zealand, de arbeidsinspectie in Nieuw-Zeeland, onderzoekt de zaak. Het park is ondertussen enkele dagen gesloten.
Mazzel
Heel wat fortuinlijker was een 21-jarige man in de Duitse stad Schwerin, die na een feestje in de nacht van zaterdag op zondag over het hek van de plaatselijke dierentuin was geklommen om eens een kijkje in het verblijf van de tijgers te nemen. Tot zijn geluk zaten de roofdieren in hun onbereikbare nachtverblijf. Daarop ging de man op zoek naar vertier bij de wolven. Ook dat verliep niet helemaal volgens plan: hij bleef tijdens het klimmen vastzitten aan het hek. Al hangend in de afrastering belde hij de politie om hulp, die hem kort tijd later bevrijdde.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar