Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tijger doodt houthakkers op Sumatra

  •  
03-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijger_09.jpg
Opnieuw heeft een tijger twee illegale houthakkers doodgebeten in Indonesië. Het aantal doden door tijgers is hiermee op acht gekomen in de afgelopen vijf weken. Dat berichtte The Jakarta Post dinsdag.
De tijger viel de beide mannen zondagavond aan in hun hut in het bos. ,,Ze zongen en speelden gitaar, toen een tijger plotseling een van hen aanviel'', zei een boswachter op het eiland Sumatra. Nadat het dier het eerste slachtoffer had doodgebeten, rende hij achter een andere man aan die hij in zijn hoofd en borstkas beet, terwijl enkele vrienden toekeken.
Volgens schattingen van het Wereld Natuur Fonds lopen er nog circa vierhonderd Sumatraanse tijgers in het wild rond op het eiland. De populatie tijgers staat al decennia onder druk als gevolg van toenemend grondgebruik voor landbouw en woningen.
Incidenten tussen tijgers en mensen komen steeds vaker voor, ook door de dorpelingen zelf. Die blijven het bos ingaan voor illegale houtkap en doodden de afgelopen maand vier tijgers.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.