Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tijd voor een eerlijke Apple

  •  
04-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apple_01.jpg
Terwijl Apple dit kwartaal een nettowinst van 5.99 miljard US dollars boekt, wachten de meer dan 135 vergiftigde werknemers uit Wintek’s fabriek die iPads en iPhones produceert voor Apple, nog altijd op compensatie. In 2010 vonden er bovendien 19 zelfmoordpogingen plaats in de Foxconn fabriek in China, die ook Apple-producten produceert.
Om aandacht te vragen voor deze problemen, en Apple en de toeleveranciers onder druk te zetten om meer verantwoord en duurzaam te produceren, organiseren de Europese campagne makeITfair en het internationale netwerk GoodElectronics samen met jongeren- en consumenten organisaties een Internationale Actiedag op 7 mei as. It’s time to bite into a fair Apple .
Acties
Consumenten en jongerenorganisaties willen Apple wakker schudden en verzoeken Apple het voortouw te nemen in het vervaardigen van verantwoorde en duurzame elektronicaproducten. In Utrecht organiseren Stoere Vrouwen en Ambassadrice Ms Gerry een ludieke actie, waarbij mensen een eerlijke Apple kunnen winnen. In Amsterdam deelt de organisatie Fairfood (eerlijk gemaakte) appeltaart uit, en verdeelt deze eerlijk onder de voorbijgangers.
Consumenten die hun stem willen laten horen, kunnen zowel in Utrecht als in Amsterdam een kaartje achterlaten in de Apple winkel met een verzoek om eerlijk geproduceerde Apple-producten. Via social media kunnen mensen Apple vragen om eerlijke producten te laten maken. Er is een oproep via Facebook (join the cause) en Twitter (#fairApple).

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.