Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tientallen zwanen besmeurd met olie

  •  
15-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwaan_02.jpg
De dierenambulance heeft vrijdag opnieuw 30 zwanen uit het water gevist van het westelijk havengebied van Amsterdam die met olie zijn besmeurd. Donderdag werden in de Amerikahaven ook al 34 bevuilde zwanen uit het water gehaald, nadat 200 liter olie in het water was terechtgekomen.
De vogels worden naar een opvangcentrum gebracht, waar ze worden schoongemaakt en weer op krachten kunnen komen, aldus de dierenambulance. Voor zover bekend zijn geen andere vogelsoorten besmeurd geraakt.
Rijkswaterstaat trof de olie woensdag aan en is direct begonnen met opruimen. Vrijdag was de klus nagenoeg geklaard, aldus een woordvoerder. Alleen drie schepen in de Amerikahaven en de kade moeten nog worden schoongemaakt.
Het is nog niet bekend hoe het spul in het water terecht is gekomen.
Begin dit jaar kwam door een aanvaring ook olie in de haven terecht. Toen ging het om ruim 200.000 liter. De dierenambulance viste toen 70 dode en gewonde vogels uit het water.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.