Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tientallen zeeleeuwen gedood op Galapagos Eilanden

  •  
29-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeeleeuwen.jpg
Ecuadoriaanse natuurbeschermers staan voor een raadsel na de moord op 53 zeeleeuwen op de beschermde Galapagos Eilanden. De dieren, waaronder pups, was de kop ingeslagen, maar over het motief voor het bloedbad tasten onderzoekers in het duister, aldus de directie van het natuurgebied.
Enkele jaren geleden doodden stropers er al eens 35 mannetjeszeeleeuwen, waarbij zij hun geslachtsdelen en tanden verwijderen. Die zijn gewild als seksueel stimulerend middel in Chinese medicijnen. Ditmaal werden de dieren evenwel niet verminkt. De autoriteiten hebben hun controles op de eilanden opgevoerd.
Zeeleeuwen hebben geen natuurlijke vijanden in de archipel en zijn over het algemeen ook niet bang voor mensen. De Galapagos Eilanden, een archipel in de Grote Oceaan, zijn wereldberoemd om hun unieke natuur. Die vormde de inspiratie voor Charles Darwins evolutietheorie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.